NIEUWS

Clinic voor Leidse scholieren ter promotie van vrouwenbasketbal Zorg en Zekerheid Leiden

Op een mooie maandagochtend werd er bij de Eerste Leidse Schoolvereniging een sportieve clinic gegeven door Richard den Os, coach van het Eredivisie vrouwenbasketbalteam Zorg en Zekerheid Leiden. Samen met speelster Kimberly Brago en Henny Rietkerk, de voorzitter van de stichting EVL (Eredivisie Vrouwenbasketbal Leiden), organiseerden zij een ochtend vol basketbalplezier voor de leerlingen van groepen 7 en 8.

Promotie voor de thuiswedstrijd op 29 september

Deze clinic was niet zomaar een sportieve ochtend; het was een onderdeel van de promotie voor de aankomende thuiswedstrijd van het team. Op zondag 29 september om 18:00 speelt Zorg en Zekerheid Leiden in sportcomplex 1574. Bij deze wedstrijd zijn alle leerlingen, ouders en leerkrachten van de Eerste Leidse Schoolvereniging van harte uitgenodigd. En nog beter: de toegang voor de wedstrijden van de dames is gratis voor iedereen.

Enthousiasme en plezier bij de leerlingen

De leerlingen van de Eerste Leidse Schoolvereniging deden vol enthousiasme mee met de oefeningen en spelvormen die de clinic voor hen in petto had. Zowel de kinderen als de begeleiders beleefden zichtbaar plezier aan de verschillende basketbalactiviteiten. Het was een gezellige en sportieve ochtend waarin iedereen actief meedeed en genoot van de sfeer.

Stichting EVL stimuleert basketbal bij jeugd

De clinic is een initiatief van de stichting EVL, die het vrouwenbasketbal in Leiden wil promoten en vooral de jeugd wil betrekken bij de sport. Het doel is om voorafgaand aan elke thuiswedstrijd een clinic te organiseren bij een Leidse basisschool. Scholen die interesse hebben in een dergelijke clinic, kunnen zich aanmelden via fan@damesleiden.nl.

Met deze laagdrempelige activiteiten hoopt Zorg en Zekerheid Leiden meer fans te trekken naar hun wedstrijden en de liefde voor basketbal verder te verspreiden onder de Leidse jeugd.

Artikel, Radio en Video van Sleutelstad

Sleutelstad

(Foto’s en video: Gerry van Bakel/Sleutelstad)

Artikel in Leids Nieuwsblad

Leids Nieuwsblad